divendres, 4 de febrer de 2011

SETMANA DE LA PAUJa sabem que el 30 de gener se celebra el Dia de la Pau. Durant la setmana anterior vam fer uns tallers relacionats amb ella i amb el lema que cada any ens guia; enguany era "Donem la Mà". En tots els tallers hi havia mans: que feien de ventall, que donaven massatges, que s'agafaven per a ballar o eixien en videos.

També els alumnes que van voler col·laboraren amb un donatiu que serà destinat a UNICEF o una altra ONG.

El 31 de gener tota l'escola es reuní al gimnàs per a realitzar la cloenda. Els alumnes de 3r i 5é llegiren els Poemes per la Pau que havien escrit i els de 6é llegírem el Manifest per la Pau que havíem escrit entre tots i que teniu més avall. A continuació ballàrem i cantàrem el que ens havia ensenyat Pilar, la nostra mestra de música.

Quan tornàrem a classe ens menjàrem un Coca de la Pau que estava boníssima.

DONEM LA MÀ

Com tots els anys, el 30 de gener celebrem el dia de la pau. És un dia simbòlic, perque la pau s’ha de sentir i s’ha de crear no sols un dia, sinó tos els dies. La pau ha de ser sempre, a tota hora. Perque la pau és única i vages on vages l’has de portar al cor.

Hem de sentir-nos afortunats perque tenim la immensa sort de viure en un país amb llibertat i democràcia. No tenim guerres i estem lluny d’elles.

Hui tots tenim el pensament posat en aquelles persones que no tenen per menjar, moltes sense família, sense cap tipus d’ajuda i massa vivint en països on hi ha guerra.

Pensem que com nosaltres no tenim la culpa d’això no podem fer res. Però si que podem. I si tanquem els ulls, ens fem els ignorants i no els donem ajuda, d’alguna manera també serem culpables.

Les ONGs estan fent molt per eixos països, però necessiten la nostra col·laboració: menjar, roba, joguets, diners,... Amb ella, encara que siga mínima, podrien salvar moltes més persones i fer que visqueren més felices. Si tots ajudem podem aconseguir un món sense guerres, sense fam, sense misèria, sense patiments. Un món on totes les persones recuperen les ganes de viure.

Tots som iguals, tots som humans i tenim els mateixos drets sense distinció de sexe, religió ni color de pell. Abandonem l’avarícia de voler tindre-ho tot, l’odi i la violència. Alcem-nos amb un gran somriure als llavis i pensem en tots aquells que ens esperen i qué pensaran si no acudim. Que tots els dies siguen dies de la pau. Donem la mà i fem un món millor. 6é - Gener 2011

Aitana Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada